Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Hamburger KONTROLIŠE naš mozak, evo kako

Hamburger KONTROLIŠE naš mozak, evo kako

Hamburger može kontrolisati naš mozak, zaključeno je u studiji američkog medicinskog centra. Naučinici su otkrili da masnoća iz namirnica, poput sladoleda i hamburgera, ide pravo u mozak.

Kada stignu do cilja, molekuli masnoće navode mozak na slanje poruka ćelijama u tijelu, upozoravajući ih da ignorišu signale leptina i insulina da ograniče apetit, i to na tri dana.

Hormoni leptin i insulin povezani su sa procesom regulisanja tjelesne težine. Normalno, naše tijelo kaže kada je dosta hrane, ali to se ne događa uvijek kad jedemo nešto dobro.
Ono što se pokazalo istraživanjem je da se nečija moždana hemija može promijeniti u potpunosti za vrlo kratko vrijeme. Otkriće pokazuje da kada jedete nešto masno, vaš mozak je opsjednut masnim kiselinama i vi postajete otporni na insulin i leptin. S obzirom na to da vaš mozak u tom trenutku ne govori da prestanete jesti, dolazi do prejedanja.

Naučnici su takođe otkrili da je jedna određena vrsta masnoća (palmitinska kiselina), koja se acheter viagra nalazi u govedini, maslacu, siru i mlijeku naročito uspješna u pokretanju ovog procesa.
Stručnjaci tvrde da će rezultati njihovog istraživanja promijeniti uobičajene preporuke za dijete, koje se odnose na limitiranje unosa zasićenih masnoća, jer one pojačavaju apetit.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa